ROTTERDAM - Tien wedstrijden voor het einde van de competitie heeft Feyenoord het puntenaantal van vorig seizoen (44) al geëvenaard.

Beter kan de wederopstanding onder de nieuwe trainer Ronald Koeman in De Kuip niet worden aangetoond. De Rotterdamse ploeg versloeg zondag voor eigen publiek het wegzakkende FC Groningen met 1-0 dankzij een doelpunt van de sterke Jordy Clasie.

Feyenoord had nog iets goed te maken tegen FC Groningen. De Rotterdamse ploeg ging op 30 oktober in de Euroborg met liefst 6-0 onderuit.

Na de voorgaande duels met RKC (1-1) en PSV (3-2 verlies) had de brigade van Koeman bovendien wel weer behoefte aan een overwinning.

Ook FC Groningen snakte na vier nederlagen in de laatste vijf duels naar een bemoedigend resultaat, de tussentijdse opleving tegen PSV (3-0) ten spijt.

Slordig

Coach Pieter Huistra had zijn team na de afgang vorige week bij NEC (4-0) op liefst vier plaatsen gewijzigd. Hyun-Jun Suk, Tom Hiariej en Tim Keurntjes moesten op de bank beginnen, Kees Kwakman zat ziek thuis.

Met de ruststand van 1-0 deed Feyenoord zichzelf tekort. De thuisclub had tegen het defensief ingestelde FC Groningen een groot overwicht, maar was in de afwerking slordig en soms ook wat onfortuinlijk. Doelman Luciano hield clubtopscorer John Guidetti, terug van een schorsing, met twee prima reddingen van scoren af.

Op het Rotterdamse middenveld speelde de slimme Jordy Clasie een puike partij. Het twintigjarige talent miste na een kwartier weliswaar een open kans op aangeven van Otman Bakkal. Vlak voor de rust maakte hij die flater goed met een een trefzekere schuiver na een indrukwekkende opmars, 1-0.

Laks

Feyenoord was ook na de rust laks in de afronding. El Ahmadi, Schaken en Guidetti lieten FC Groningen in leven. Na ruim een uur waren de noorderlingen zowaar twee keer dicht bij de gelijkmaker. Leandro Bacuna schoot eerst naast en daarna op de paal.

In de nerveuze slotfase kwam de benauwde zege voor Feyenoord niet meer in gevaar. Verdediger Johan Kappelhof moest bij FC Groningen in de 88e minuut nog van het veld na zijn tweede gele kaart. 

Lees alles over de eredivisie op NUsport

Feyenoord boekt zege