AMSTERDAM - Chelsea heeft manager André Villas-Boas zondag ontslagen vanwege de teleurstellende resultaten.

Onder leiding van de Portugees bezetten ‘The Blues’ de vijfde plaats in de competitie. Zaterdag verloor Chelsea met 1-0 van West Bromwich Albion.

Villas-Boas was bezig aan zijn eerste jaargang op Stamford Bridge. Zijn voormalige assistent Roberto Di Matteo maakt het seizoen af.

De 34-jarige Portugees kwam in juli 2011 over van FC Porto, waarmee hij onder meer de Portugese titel en de Europa League won.

In Londen behaalde hij aanzienlijk minder goede resultaten. Chelsea raakte al aan het begin van de jaargang achterop in de titelrace en in de Champions League dreigt na de 3-1 verliesbeurt bij Napoli uitschakeling in de tweede ronde.

Teleurgesteld

“We zijn teleurgesteld dat onze relatie zo snel eindigt”, meldt Chelsea in een statement. “Helaas waren de resultaten niet goed genoeg en ontbrak het uitzicht op verbetering.”

Villas-Boas was na Claudio Ranieri, José Mourinho, Avram Grant, Luiz Felipe Scolari, Guus Hiddink en Carlo Ancelotti de zevende coach van Chelsea in het Roman Abramovitsj-tijdperk.

Sinds de steenrijke Rus in 2003 de club overnam won Chelsea drie keer de landstitel, maar is succes in de Champions League uitgebleven.