AMSTERDAM - David Ferrer heeft zaterdagavond (plaatselijke tijd) voor de derde keer in zijn carrière het ATP-toernooi van Acapulco op zijn naam geschreven. De Spanjaard was in de finale met 6-1 en 6-2 te sterk voor zijn landgenoot Fernando Verdasco.

Het betekende voor de nummer een van de plaatsingslijst bovendien zijn derde toernooizege van 2012. Hij zegevierde eerder in Auckland en vorige week in Buenos Aires.

Ferrer had in de Mexicaanse badplaats opmerkelijk weinig moeite zijn linkshandige opponent.

De mondiale nummer zes had de laatste twee edities in Acapulco gewonnen en liet van meet af aan zien dat hij niet van plan was om zijn titel af te staan.

Hij brak direct de eerste servicegame van zijn Madrileense tegenstander, kwam daarmee op 2-0 in de eerste set, en liep vervolgens relatief eenvoudig uit naar 6-1.

In de tweede set kon de als achtste geplaatste Verdasco nog vier games mee met Ferrer, maar bij een stand van 2-2 plaatste de titelhouder zijn eerste break, waarna hij geen game meer weggaf en overtuigend zijn titel prolongeerde in Mexico.

Vrouwen

Bij de vrouwen stond er een Italiaans onderonsje op het programma. Sara Errani (3) boekte ten koste van Flavia Pennetta (2) haar derde WTA-titel. Ze won in drie sets: 5-7, 7-6 (2) en 6-0.

"Het was een heel moeilijke finale", vond Errani. "Het is nooit eenvoudig om tegen een Italiaanse te spelen, maar ik speelde erg goed, vooral in de derde set."

De nummer 36 van de wereld zegevierde ook in het dubbelspel en werd daarmee de eerste speelster in bijna twee jaar die erin slaagt om op twee fronten succesvol te zijn.