AMSTERDAM - Utah Jazz heeft vrijdag een einde gemaakt aan de zegereeks van Miami Heat in de NBA. De vicekampioen van vorig seizoen verloor na negen overwinningen op rij met 99-98.

Heat keek halverwege tegen een achterstand van dertien punten aan, maar kwam toch nog dicht bij de zege; Udonis Haslem faalde echter vlak voor tijd.

Met zeventien punten in het laatste kwart stond LeBron James aan de basis van de bijna succesvolle inhaalrace van de Heat. In totaal noteerde hij 35 punten. Miami heeft nu een balans van 28 zeges en acht nederlagen.

Chicago Bulls boekte een regelmatige 91-112 zege op Cleveland Cavaliers. Met 24 punten was Luol Deng topscorer bij de titelkandidaat. Ook Derrick Rose was heel belangrijk met negentien punten en negen assists.

Lakers

De Los Angeles Lakers wonnen met 115-107 van de Sacramento Kings. Kobe Bryant, die nog steeds een masker draagt wegens zijn gebroken neus, tekende voor 38 punten.

Titelverdediger Dallas Mavericks ging verrassend onderuit op bezoek bij New Orleans Hornets: 97-92. Het was al de vierde nederlaag op rij voor de ploeg van Dirk Nowitzki, die negentien punten fabriceerde.