JAKARTA - De Indonesische voetbalbond ontkent dat het nationale elftal met opzet met 10-0 verloren heeft in het WK-kwalificatieduel met Bahrein.

De Bahreiners hadden een zege van negen doelpunten of meer nodig om kans te houden op deelname aan het WK.

De wereldvoetbalbond FIFA maakte donderdag bekend een onderzoek naar de wedstrijd in te stellen.

''Er is absoluut geen sprake van corruptie. Ik was betrokken bij de organisatie van de wedstrijd. Als iemand dat zou hebben gedaan, dan is hij een verrader van Indonesië. Ik wil mijn excuses aanbieden aan het land voor de nederlaag'', aldus Bernard Limbong van de bond.

Rijsbergen

Wim Rijsbergen was tot januari bondscoach van het nationale elftal en ging daarna verder als technisch directeur. Hij ontbrak bij het duel met Bahrein.

''De 10-0 op zich verbaasde me niet eens", zegt hij op de website van Sport-Promotion. "De beste spelers van Indonesië komen hier uit in de illegale competitie en kunnen dus niet worden geselecteerd voor de nationale ploeg.''

Rijsbergen vindt het prima dat de FIFA inmiddels een onderzoek is begonnen. ''Laat ze dat vooral doen en als ze iets mochten vinden meteen ingrijpen. Indonesië kan niet ontkennen dat ze de schijn soms tegen hebben."

"In het verleden droop de toenmalige competitie van corruptie. Inmiddels zijn er gelukkig stromingen in het land die daaraan een halt willen toeroepen. Maar het proces zal tijd nodig hebben.''