AMSTERDAM - Mark Webber verwacht dat er een hevige strijd zal losbarsten om de overwinning in de Australische Grand Prix, de race waarmee het Formule 1-seizoen op 18 maart wordt geopend.

Dat leidt de Australiër van Red Bull Racing af uit het verloop van de wintertest van koningsklasse die tot nu toe zijn gehouden.

Momenteel is het Circuit de Catalunya bij Barcelona het toneel van de afsluitende testvierdaagse. Romain Grosjean klokte op de eerste dag in zijn Lotus de snelste tijd, Webber was vierde.

De algehele verwachting is dat Red Bull met McLaren de strijd om de wereldtitel zal domineren. Webber gaf donderdag aan dat zijn team tevreden is met de voortgang, maar dat hij nog niets voor lief neemt.

"We kunnen allemaal niet wachten om naar Melbourne te gaan om te zien waar we staan. Het team heeft het fenomenaal gedaan wat betreft de voorbereiding en we werken zo hard als we kunnen", zei de nummer drie van 2011 na afloop tegen Autosport. "We moeten maar zien of dat genoeg is."

"De Formule 1 telt enkele fenomenale teams die er erg hard aan trekken, zoals McLaren, Mercedes GP, Ferrari en Lotus. We zijn blij met hoe het nu gaat, maar in deze sport kan het allemaal zomaar veranderen."

Verschillende aanpak

Gevraagd naar zijn voorspelling voor de openingsrace in zijn thuisland, is de Australiër helder: "Het wordt echt spannend. De strijd zal gaan tussen verschillende teams, dat is zeker. Het is moeilijk om te weten wie waar me bezig is op het moment. Iedereen pakt het anders aan."

"Je kunt het analyseren tot je er scheel van wordt, maar uiteindelijk duurt het minimaal twee races voor je weet hoe het ervoor staat. Ook een race van anderhalf uur in Melbourne zegt nog niets over de beslissing in het kampioenschap. Het draait alleen om punten pakken."