AMSTERDAM - Bernie Ecclestone zal het contract met de Australische Grand Prix waarschijnlijk niet verlengen als de organisatie van de race in Melbourne volhardt in zijn wens om de race overdag af te werken.

De commerciële baas van de Formule 1 wil het aanvangstijdstip verplaatsen naar de avond, zodat de Europese televisiekijkers niet voor dag en dauw moeten opstaan.

“We hebben een contract tot 2015, dat respecteren we”, vertelt Ecclestone in de krant The Age. “Wat er daarna gebeurt, weet ik niet. Ik moet wel zeggen dat van alle races deze race het minst levensvatbaar is. Er zijn genoeg kandidaten om Australië te vervangen.”

Ecclestone acht de kans klein dat de Australische Grand Prix op een andere plaats kan worden afgewerkt. “Als we scheiden van onze vrienden in Melbourne, zullen we Australië waarschijnlijk verlaten. Ik zie Adelaide het niet organiseren.”

Melbourne

Het komende Formule 1-seizoen begint op 18 maart in Melbourne. Ecclestone beschouwt Sebastian Vettel als favoriet. Het gevaar voor hem komt volgens de commerciële baas uit zijn eigen Red Bull Racing-team.

“Als iemand Vettel kan bedreigen, dan is het Mark Webber. Dat zou ik ook erg leuk vinden, hij is een aardige vent.”