NEW YORK - De New York Knicks hebben woensdagnacht door een sterke derde en vierde periode een nederlaag in de NBA voorkomen. Aan de hand van Jeremy Lin maakte het team van coach Mike D'Antoni een achterstand van zeventien punten ongedaan. 

De Knicks versloegen Cleveland Cavaliers uiteindelijk met 120-103.

Cleveland leidde halverwege de wedstrijd nog met 49-61. Daarna nam New York Knicks het initiatief en had Cleveland nog maar weinig in te brengen.

Lin noteerde negentien punten en dertien assists. Carmelo Anthony, die onlangs terugkeerde na een blessure, kwam tot 22 punten. En Steve Novak nam zeventien punten voor zijn rekening.

''Het was lekker om op deze manier terug te keren'', aldus Anthony.

Thunder

Oklahoma City Thunder blijft de stand in de Western Conference aanvoeren. De ploeg won de uitwedstrijd tegen Philadelphia 76ers met 92-88.

Kevin Durant, die eerder deze week werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler in de jaarlijkse All-Star Game, speelde in de slotfase een beslissende rol.

Durant had aanvankelijk moeite om de basket te vinden, maar kwam gaandeweg steeds beter op stoom. In het laatste kwart maakte hij bijna eigenhandig een achterstand van zeven punten ongedaan. Durant sloot de wedstrijd af met een totaal van 23 punten, eentje meer dan zijn ploeggenoot Russell Westbrook.

Bij Philadelphia waren Andre Iguodala en Jrue Holiday goed voor achttien punten. De Rotterdammer Francisco Elson bleef de hele wedstrijd op de bank.

Lakers

De Los Angeles Lakers waren in het eigen Staples Center met 104-85 veel sterker dan de Minnesota Timberwolves.

Kobe Bryant, die vanwege een tijdens de All Star Game gebroken neus met een masker speelde, kwam tot 31 punten bij de Lakers.