PAISLEY - Jong Oranje heeft woensdagavond in een kwalificatiewedstrijd voor de Europese titelstrijd in 2013 gelijkgespeeld tegen Schotland.

In een tegenvallend duel op Saint Mirren Park bleef het 0-0. Het elftal van bondscoach Cor Pot blijft daardoor wel leider in de groep, met een punt voorsprong op de Schotten.

Voor Jong Oranje was het de vijfde wedstrijd in de reeks op weg naar de eindronde, volgend jaar in Israël.

In een matige eerste helft had de ploeg van Pot weliswaar een veldoverwicht en meer balbezit, tot veel kansen leidde het niet. Lerin Duarte kreeg de beste mogelijkheid, maar schoot hoog over. Op slag van rust liet ook Leandro Bacuna een goede kans liggen.

Dreiging

In de tweede helft was het spelniveau aan beide kanten niet veel beter. Van spits Nacer Barazite ging nog enige dreiging uit. De speler van AS Monaco was ook bij Nederlands enige twee gevaarlijke momenten van de tweede helft betrokken.

Eerst gaf hij een sublieme pass op Marco van Ginkel, die hoog over schoot, en even later vond hij de Schotse goalie op zijn weg.

Een kwartier voor tijd kreeg ook Schotland een kans, maar Jeroen Zoet toonde zich een bekwame doelman.

Bij Jong Oranje ontbraken Luciano Narsingh en Ola John, die momenteel beiden bij de selectie van het 'echte' Oranje zitten.