KERKRADE - Trainer Harm van Veldhoven vertrekt na dit seizoen bij Roda JC. Dat maakte de Limburgse club woensdag bekend.

Van Veldhoven is sinds november 2008 werkzaam bij Roda JC. De 49-jarige coach is naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging.

''Ik heb in Kerkrade altijd veel respect gevoeld'', aldus Van Veldhoven. 'We hebben samen prachtige prestaties neergezet. Ik wens de club voor de toekomst heel veel succes.''

Roda had graag verder gewild met Van Veldhoven. “De samenwerking tussen Roda en Harm is er één om trots op te zijn en heeft beide partijen veel goeds gebracht'', laat technisch directeur Gerard Wielaert weten.

''Wij wilden dit graag continueren, maar Harm heeft hierin een ander besluit genomen. Wij wensen Harm in ieder geval enorm veel succes in zijn verdere carrière.”

Van Veldhoven volgde ruim drie jaar geleden de ontslagen Raymond Atteveld op bij Roda JC. Onder leiding van de tot Belg genaturaliseerde Nederlander bleven prestaties in eerste instantie uit.

Weg naar boven

Roda JC was in juni 2009 dicht bij degradatie. Dat werd in de beslissende wedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden in de play-offs maar net voorkomen. Roda JC nam de strafschoppen beter. Vervolgens zette Roda de weg naar boven in.

Een jaar later deed Roda JC opnieuw mee aan de play-offs, maar ditmaal in de strijd voor deelname aan Europees voetbal. FC Utrecht bleek daarin sterker dan de nummer negen uit de eredivisie.

Van Veldhoven behaalde vorig seizoen de beste prestatie met Roda door als zesde te eindigen. Het ticket voor de Europa League ging in de play-offs echter naar ADO Den Haag.