GLENEAGLES - Golfer Rolf Muntz heeft zaterdag in Gleneagles een uitstekende derde ronde afgeleverd tijdens het Schots PGA-kampioenschap, meetellend voor de European Tour. De Nederlander kwam na achttien holes binnen in 64 slagen, acht onder par. Het was de beste prestatie van de eerste drie ronden van het toernooi.

Muntz, gedeeld achtste in de stand, heeft het voornamelijk aan zijn tweede doorgang te wijten dat hij nog op gepaste afstand (10 slagen) van de Australische leider Adam Scott staat. De tweede ronde voltooide Muntz in 75 slagen, elf meer dan op zaterdag. Na drie ronden staat hij op 209 slagen.

Maarten Lafeber deed het in ronde drie eveneens naar behoren. De Nederlander leverde een kaart in met 68 slagen, evenveel als in de openingsronde. Ook hij had echter een zwakke beurt: 76 op vrijdag, in de tweede doorgang. Lafeber staat inmiddels gedeeld twintigste. Robert-Jan Derksen neemt na zaterdag de gedeelde 56e plaats in het klassement in. Hij volbracht de drie dagen in respectievelijk 74, 73 en 70 slagen.

"Eén slag boven het baanrecord"

Muntz was blij met zijn prestatie, waarvoor hij mogelijk aan het eind van het toernooi een duur horloge in ontvangst mag nemen. Dat is immers de premie voor de beste ronde. Desondanks viel er bij de 33-jarige Nederlander geen gelukzalige lach te bespeuren op het moment dat hij de baan afkwam. "Ja, het komt niet vaak voor dat je licht teleurgesteld bent na een ronde van acht onder par", erkende hij. "Maar ik hoorde net dat ik maar één slag boven het baanrecord ben gebleven." Door een bogey op de laatste hole slaagde hij er niet in de beste prestatie ooit in Gleneagles te evenaren, al was dat door een verschil in spelsysteem een officieuze evenaring geweest.

Muntz steekt goed in zijn vel

Record of niet, Muntz steekt momenteel goed in zijn vel. Misschien zelfs nog wel beter dan twee jaar geleden, toen hij de Qatar Masters won. "Mijn vorm is bijna beter dan toen, vermoed ik. Vandaag ging vooral het putten geweldig."