AMSTERDAM - De Zweedse selectie kende dinsdag een dramatische training in aanloop naar het oefenduel met Kroatië. Verdediger Daniel Majstorovic scheurde zijn kruisbanden af en ook John Guidetti liep een blessure op.

Terwijl de ernst van de kwetsuur van Feyenoorder Guidetti nog duidelijk moet worden, is van Majstorovic al zeker dat hij het EK in juni aan zich voorbij moet laten gaan.

Op het in slechte staat verkerende trainingsveld in Kroatië werd Majstorovic onderuit gekegeld door Anders Svensson, die in een duel een zet had gekregen van Zlatan Ibrahimovic.

De schade leek aanvankelijk mee te vallen omdat de 34-jarige Majstorovic vrij snel weer opstond. Onderzoek in het ziekenhuis wees echter fllinke schade aan de kruisbanden uit.

Majstorovic, die in het verleden voor FC Twente uitkwam, is een zeer ervaren international.

Guidetti

Guidetti moet vrezen voor zijn debuut woensdagavond tegen de Kroaten. De medische staf van de Zweden vermoedt dat de negentienjarige spits een spier heeft verrekt. Hij wordt nog verder onderzocht in Zagreb.

''Dit was de meest trieste training ooit'', sprak bondscoach Erik Hamren.

"Het zou heel triest zijn als ik de wedstrijd moet missen, maar het doet wel pijn", aldus Guidetti tegenover Aftonbladet.

Zweden zit op het EK in een poule met Frankrijk, Engeland en Oekraïne.

Bekijk de video van het incident met GuidettiBekijk het incident met Majstorovic