AMSTERDAM - Ferrari beleefde in februari geen vlekkeloze testsessies in voorbereiding op het nieuwe Formule 1-seizoen. Desondanks vertrouwt Fernando Alonso er op dat de Italiaanse renstal stabiele vooruitgang boekt in het ontwikkelen van de radicale F2012.

"We blijven de auto verbeteren", stelt de Spanjaard op de website van Ferrari.

"Misschien maken we slechts kleine stappen vooruit, maar we hebben een ritme te pakken. In Barcelona was de auto beter dan tijdens de eerste testdagen in Jezez. Volgende week zal hij weer sneller zijn en daar reken ik voor de eerste race in Melbourne ook weer op."

Alonso reed tijdens de afgelopen testweek in Barcelona 162 ronden in twee dagen. Samen met de 106 ronden die hij in Jerez reed legde hij al ruim vier volledige Grand Prix-afstanden af.

De tweevoudig wereldkampioen gaf na afloop aan dat het lastig was om de nieuwe Ferrari op de limiet te rijden, maar denkt dat er nog genoeg tijd is om de auto te verbeteren.

"Er is nog veel te doen, maar op dit moment zie ik geen reden waarom we niet klaar zouden zijn voor de eerste race", zegt Alonso. "Het klopt dat er nog maar vier dagen zijn om te testen en we hebben de volledige vrijdag tijdens het eerste GP-weekeinde dan ook volop nodig. De auto is vrij complex en het heeft tijd nodig."

Test

Ferrari komt vanaf donderdag vier dagen in actie op Barcelona. Felipe Massa zit op donderdag en zaterdag achter het stuur. Alonso rijdt op vrijdag en zondag.

Het team wilde net als Red Bull Racing van vrijdag tot en met maandag rijden om zo meer tijd vooraf te krijgen, maar de FIA stak daar met het regelboek in de hand een stokje voor.