OXFORD/BOEDAPEST - Antonio Pizzonia keert als testrijder terug naar BMW-Williams. Zsolt Baumgartner is minder gelukkig en raakt een subsidie van 4 miljoen dollar kwijt. De 23-jarige Hongaarse autocoureur zou dat bedrag krijgen om dit seizoen in een Minardi mee te doen in de Formule 1.

De publieke opinie en het groeiende overheidstekort in Hongarije hebben ervoor gezorgd dat dat besluit is teruggedraaid. Volgens Baumgartners manager komt zijn positie bij Minardi niet in gevaar en zal de coureur op 7 maart in Melbourne aan de start staan voor de eerste Grand Prix van 2004. Afgesproken is dat de beloofde bijdrage pas aan het einde van het seizoen hoeft te worden betaald. Baumgartner brengt nu alleen een reclamecontract met de Hongaroring mee ter waarde van bijna drie ton.

Pizzonia

De Braziliaan Pizzonia reed in 2002 al bij Williams. Daarna stapte de 23-jarige coureur over naar Jaguar voor het grote werk, maar dat werd geen succes. Komend seizoen gaat Pizzonia met de Spanjaard Marc Gene de bolides van Williams testen. "Op termijn wil ik natuurlijk weer zelf wedstrijden rijden in de Formule 1, nu ga ik helpen dit team kampioen te maken", zei Pizzonia.