ROTTERDAM - Ron Vlaar heeft na de 3-2 nederlaag tegen PSV nog altijd stille hoop dat Feyenoord dit seizoen de landstitel kan pakken. “Ik blijf zeggen dat we voor het kampioenschap moeten gaan”, zegt de aanvoerder van de Rotterdammers in het nieuwe NUsport-magazine.

Vlaar benadrukt dat het binnenhalen van de schaal voor Feyenoord dit seizoen geen officiële doelstelling is en dat directe plaatsing voor Europees voetbal het belangrijkste is.

De 27-jarige centrumverdediger wil er echter niet aan dat de kansen op een nieuwe landstitel sinds zondag zijn verkeken, hoewel het gat met koploper PSV inmiddels zeven punten bedraagt en Feyenoord is gezakt naar de zesde plaats.

Niet opgeven

“Er zijn nog 33 punten te behalen, dus we moeten het nu niet meteen opgeven,” zegt Vlaar. “Niet meteen de koppies laten hangen. Alles is mogelijk in deze competitie."

"Iedereen kan van iedereen winnen en iedereen kan van iedereen verliezen. Maar het lijkt me duidelijk dat onze kampioenskansen er zondag niet groter op zijn geworden.”

Oranje

Vlaar meldde zich maandag in het trainingskamp van Oranje, dat woensdag op Wembley oefent tegen Engeland. De verdediger heeft zijn pijlen gericht op het EK in Polen en Oekraïne.

“Daar wil ik bij zijn. Het wordt tijd dat ik eindelijk eens met Oranje meega naar een groot toernooi. Daar ben ik echt op gefocust.” 

In het nieuwe NUsport-magazine vindt u een uitgebreid interview met Ron Vlaar over zijn privéproblemen, zijn wisselvallige prestaties, zijn groei als persoonlijkheid, zijn twittergedrag en zijn toekomstplannen.