DEN BOSCH - Sparta heeft maandagavond de derde periodetitel veroverd in de Jupiler League. 

De Rotterdammers speelden zelf nog bij FC Eindhoven, toen ze in de rust hoorden dat de enige concurrent FC Oss de uitwedstrijd bij FC Den Bosch met 1-0 had verloren.

Daardoor was Sparta zeker van het periodekampioenschap. Den Bosch versloeg FC Oss door een benutte strafschop van Paco van Moorsel. Voor FC Oss miste Tim Nelemans een strafschop.

Tweede

Sparta won zelf ook. Door doelpunten van Jaime Bruinier en Jeremy Bokila werd het 0-2. Sparta staat tweede. Koploper FC Zwolle heeft nu nog een voorsprong van acht punten.

De ploeg van Michel Vonk kon de periodetitel amper nog ontgaan. Sparta had de eerste zes wedstrijden gewonnen en FC Oss kon alleen bij een zege op de 'buurman' uit Den Bosch nog hopen op iets moois.

Extraatje

''De periodetitel is een extraatje. We moeten doorzetten om zo hoog mogelijk op de ranglijst te eindigen'', keek Gijs Luirink voor de camera van Eredivisie Live vooruit naar het restant van de competitie.

''Vanaf half oktober hebben we niet meer verloren, de laatste zeven duels zelfs gewonnen. Daar kun je alleen op hopen. We zijn op de goede weg'', meende de Sparta-speler.

MVV

MVV haalde uit bij tegen FC Emmen. Na een ruststand van 3-0, door doelpunten van Malcolm Esajas, Tom Deamen en Prince Rajcomar, eindigde het duel in 6-0. Fabio Caracciolo, Lerey Labylle en Lloyd Borgers scoorden ook nog.

FC Dordrecht en Fortuna Sittard deelden de punten. Het werd 2-2. Jessy Mayele zette Dordrecht al na vijf minuten op voorsprong. In de tweede helft maakte Danny Schreers gelijk voor Fortuna.

In de 63e minuut wist Jeffrey Rijsdijk de thuisploeg weer op voorsprong te zetten, maar twee minuten later werd de eindstand bepaald door Ramon Voorn.

AGOVV

AGOVV Apeldoorn won op bezoek bij Telstar met 1-3. Kevin Brands trof na negen minuten doel voor Telstar, maar twee doelpunten van Dennis Krohne en een goal van Jerry van Ewijk zorgden voor de drie punten voor de ploeg uit Apeldoorn.

Lars Lambooij was de matchwinner voor SC Veendam in het duel met FC Volendam. Hij maakte het enige doelpunt na een half uur spelen.