AMSTERDAM - Honkballer Raily Legito beëindigt zijn interlandloopbaan. De 33-jarige derde honkman met het recordaantal van 249 interlands geeft voorrang aan zijn gezin en zijn maatschappelijke carrière.

Legito is een rechtshandige binnenvelder van Antilliaanse komaf. De carrière van Legito vond voornamelijk in Nederland plaats bij ADO, PSV en Neptunus.

Hij maakte sinds 1999 deel uit van de Nederlandse selectie en kwam tijdens drie Olympische Spelen in actie. Legito zat niet meer bij de selectie die vorig jaar de wereldtitel veroverde in Panama.

Eer

"Ik heb altijd met plezier, trots, liefde en toewijding in het Nederlands team gespeeld", laat hij middels een persbericht weten. "Het was me een eer om Nederland zo lang te vertegenwoordigen in het nationale team. Het is mooi geweest."

Technisch directeur Robert Eenhoorn maakte Legito mee als collega-speler tijdens de Spelen van 2000 in Sydney. Daarna zat hij in zijn olympische selectie van 2004 (Athene) en 2008 (Peking).

"Raily heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het honkbal in ons land en de stijgende lijn in de prestaties van het Nederlands team", aldus Eenhoorn. "Hij kan met trots terugkijken op een imposante internationale carrière."