AMSTERDAM - Ze maakten zich al enige zorgen, maar Ajax wil Kenneth Vermeer en Miralem Sulejmani, wier contracten tot 2013 lopen, graag langer aan zich binden.

“In maart willen we de gesprekken over contractverlenging openen of in sommige gevallen hervatten”, laat hoofdtrainer Frank de Boer weten aan het NUsport-magazine.

“Sulejmani en Vermeer kunnen zeker een uitnodiging voor een gesprek verwachten.”

Door het vertrek van technisch directeur Danny Blind is De Boer degene die namens het technisch hart - gevormd door De Boer, Wim Jonk en Dennis Bergkamp - naar buiten treedt over contractbesprekingen met spelers van de A-selectie.

Plan

Het is goed nieuws voor met name Kenneth Vermeer die zich zorgen maakte over het uitblijven van een aanbieding, zo vertelt hij in NUsport.

“Je hoort in de kleedkamer dat er genoeg jongens zijn waar mee gesproken wordt. Als dat niet met jou gebeurt, dan wacht je af. Tot een bepaalde hoogte. Meestal als een contract afloopt, willen ze je een jaar van tevoren verkopen. Maar ik zou echt niet weten wat ze van plan zijn.”

Vermeer zou graag bijtekenen. “Dit is mijn eerste seizoen als eerste keeper dus het liefst blijf ik hier een paar jaar. Ik zit pas aan het begin van mijn carrière.” De Boer wil dat ook. “We zijn erg tevreden over Kenneth.”

Wachten

Ook Miralem Sulejmani laat aan NUsport weten nog altijd te wachten op een signaal. “Ik begreep dat we in januari of februari zouden afspreken, maar wacht nog steeds,” aldus de Serviër. Deze vertraging is terug te voeren op het opstappen van Blind.

Sulejmani wil eerst met Ajax praten alvorens hij zich uitlaat over zijn toekomst. “Tot die tijd wil ik me op het voetbal concentreren.”

De vleugelspeler is te spreken over de recente optredens van zijn ploeg. ''Ik vind dat we goed positiespel hebben laten zien. Nee, dat lukt niet altijd. We zijn een jong team, hebben weinig ervaring, dus dan moet je tevreden zijn met drie overwinningen op rij.”

Pijntjes

Sulejmani kampt al een periode met verschillende pijntjes. “Dat is erg vervelend, haalt je soms uit je ritme. Op de training voor het duel met Excelsior kreeg ik een tik op mijn enkel. Dat voelde ik wel, maar ik stap er pas uit als ik écht niet kan spelen.”

Lees een volledig portret van Kenneth Vermeer in het nieuwe NUsport-magazine, dat vanaf dinsdag in de winkels ligt en ook op de iPad verkrijgbaar is.