AMSTERDAM - Mark Webber zegt zich tijdens het komende Formule 1-seizoen niet druk te gaan maken of hij ook in 2013 bij Red Bull Racing kan blijven rijden.

De Australiër heeft een contract voor één seizoen en enkele talenten uit de Red Bull-stal staan te trappelen om zijn stoeltje over te nemen.

De teamgenoot van regerend wereldkampioen Sebastian Vettel weet dat hij komend seizoen gas zal moeten geven om zijn plek te behouden. Na een sterk seizoen 2010 viel 2011 behoorlijk tegen. Onder anderen Daniel Ricciardo en Jean-Eric Vergne, momenteel onder contract bij zusterteam Toro Rosso, kloppen op de deur.

Webber maakt zich desondanks geen zorgen. De zevenvoudig Grand Prix-winnaar weet wat er van hem verwacht wordt en richt zich liever op zijn eigen prestaties dan zich bezig te houden met wat andere coureurs doen.

"Het meest belangrijke voor Mark Webber is dat ik presteer", zegt de 35-jarige coureur op de officiële Formule 1-site. "De rest heb ik niet onder controle, dus ik zorg liever goed voor mezelf."

Belangrijk onderdeel

"Als je vooraan meerijdt in de Formule 1 lig je altijd onder een vergrootglas. Elke bocht wordt geanalyseerd. Als teams je rijstijl of discipline niet goed genoeg meer vinden maakt het niet uit wie er op je stoeltje aast. Je ligt er dan sowieso uit", beseft de routinier.

"De teams kijken altijd naar wat het beste voor hen is omdat de coureurs zo'n belangrijk onderdeel zijn voor het team. Dat respecteer ik en op die manier benader ik het seizoen 2012."

Titelpretendent

Op de vraag of Webber komend seizoen vol voor de titel gaat antwoordt de Australiër duidelijk: "Absoluut. Ik had vorig jaar een sterk slot maar helaas had ik steeds slechte starts."

"In 2012 wil ik goede starts maken, geen fouten maken en de races sterk finishen. Dan tellen we aan het einde van het seizoen de punten wel op."