AMSTERDAM - Nico Rosberg hoort volgens Ross Brawn bij de beste coureurs in de Formule 1. De teambaas van Mercedes GP is vooral onder de indruk van de kwalificaties van de Duitser.

Rosberg gaat in 2012 zijn derde seizoen in met de renstal van de Duitse autofabrikant. De zoon van oud-wereldkampioen Keke Rosberg wist bij het team, evenals stalgenoot Michael Schumacher, nog geen race te winnen.

In tegenstelling tot zijn illustere teammaat bleef de carrière van Rosberg überhaupt nog gespeend van zeges.

Brawn hoopt dat de vorige week gepresenteerde W03 het juiste materiaal is om Mercedes-Benz eindelijk weer naar de middelste trede van het podium te brengen. De laatste zege van 'Das Haus' als volledige fabrikant dateert van 1955. Juan-Manuel Fangio was destijds de sterkste op het Italiaanse Monza.

Niet normaal

De Engelsman prijst in ieder geval de kwaliteiten van Rosberg, wiens sterke kwalificaties ervoor zorgen dat het team verder naar voren op de grid kan starten.

"Tijdens de kwalificaties kan Nico het meeste uit de auto halen. Hij komt dichter bij de limiet dan Schumacher", zei Brawn tegenover Sportbild. "Ik denk dat we hem vaak op een betere startpositie zien dan dat er in de auto zit. Nico vindt dat misschien normaal, maar dat is het niet. Hij hoort bij de beste coureurs in de Formule 1."

Meer tegenstand

Rosberg eindigde in de twee seizoenen dat ze samen bij Mercedes GP reden, 2010 en 2011, boven Schumacher. Brawn verwacht echter dat de zevenvoudig wereldkampioen in 2012 meer tegenstand zal bieden.

"Het kan zijn dat de nieuwe Pirelli-banden Schumacher zullen helpen omdat je er een stuk ruiger mee om kan gaan dan de banden die we afgelopen seizoen gebruikten."