SPANBROEK - De schaatsploeg DSB wordt opgeheven. Dat heeft teammanager Toon Gerbrands dinsdag tijdens een persconferentie bekendgemaakt. Bij de langebaanformatie hadden nog vijf rijders een doorlopend contract.

Tom Prinsen en Jacques de Koning vertrekken naar TVM, Remco Olde Heuvel tekent een overeenkomst bij DPA. Waar kopman Jan Bos en Stefan Groothuis volgend seizoen schaatsen is nog niet bekend.

Ruim een week geleden werd duidelijk dat de toekomst van de schaatsploeg onzeker was, nadat diverse commerciële teams hun interesse hadden getoond in talenten als Prinsen, De Koning en Olde Heuvel. Dat trio had in een eerder stadium al aangegeven dat zij graag een ervaren collega bij de ploeg wilden om zodoende nog meer progressie te boeken.

Scheringa

Omdat DSB niet aan die eis kon voldoen (Ritsma en Romme bleven hun werkgever trouw), sloop er onrust in de formatie van miljonair Dirk Scheringa. Uiteindelijk leidde dit tot het opheffen van de langebaanploeg.

DSB blijft wel actief in de schaatssport. De sponsor heeft de leden van de Amerikaanse schaatsploeg (met allroundwereldkampioen Chad Hedrick) onder contract en steunt ook enkele Russen. Daarnaast is de geldschieter ook nog steeds actief in het marathonschaatsen.