NAPELS - De lijdensweg van Internazionale is voorlopig nog niet voorbij. Op bezoek bij Napoli ging de ploeg van coach Claudio Ranieri met 1-0 onderuit. Het enige doelpunt werd gemaakt door Ezequiel Lavezzi.

De Napolitanen moesten twintig minuten daarna verder met tien man na een rode kaart voor Salvatore Aronica, maar hield desondanks toch de voorsprong vast.

Inter wist daarmee voor de achtste wedstrijd op rij niet te winnen. De Nerazzurri staan nu zevende met 36 punten. Napoli heeft vier punten meer en bezet daarmee de vijfde stek.

Alleen tegen Palermo op 1 februari werd door Internazionale nog een punt gepakt. De laatste zege dateert van 22 januari (2-1 op Lazio Roma).

Wesley Sneijder begon in de basis bij Internazionale, maar de middenvelder werd in de pauze gewisseld.

Lazio

Lazio Roma en Udinese hebben beide 45 punten en staan daarmee respectievbelijk derde en vierde. De beide ploegen maakten zondagavond geen fout. Lazio won thuis van Fiorentina dankzij Miroslav Klose: 1-0.

Udinese was op bezoek bij Bologna met 3-1 te sterk. Antonio di Natale, Dusan Basta en Antonio Floro Flores scoorden voor de bezoekers. Panagiotis Kone nam de treffer van Bologna voor zijn rekening.

Pijnlijke nederlaag Internazionale