EINDHOVEN - PSV verdedigt zondagmiddag vanaf 14.30 uur tijdens de thuiswedstrijd tegen Feyenoord de koppositie van de eredivisie. De formatie uit Eindhoven wil zich graag revancheren voor de nederlaag van afgelopen zondag bij FC Groningen (3-0).

Feyenoord is nog niet vergeten dat het vorig seizoen met maar liefst 10-0 in het Philips-stadion werd vernederd. De Rotterdammers missen de geschorste topschutter John Guidetti.

Sinds de pijnlijke nederlaag van vorig seizoen is Feyenoord erin geslaagd om beide ontmoetingen met de Eindhovenaren winnend af te sluiten.

De Vrij

Verdediger Stefan de Vrij heeft er daardoor alle vertrouwen in dat de Rotterdammers daar wederom in slagen.

"Die nederlaag ligt nog vers in het geheugen. Het is nog maar anderhalf jaar geleden en zoiets vergeet je gewoon niet snel", blikt hij terug op de 10-0-nederlaag. "Maar we hebben daarna twee keer gewonnen. Ik denk dat we ze weer gaan verslaan. Dat is ook belangrijk om bovenin mee te doen."

Feyenoord mist in de topper naast Guidetti ook Kelvin Leerdam. "Dat zijn natuurlijk twee belangrijke spelers. We moeten dat anders oplossen, maar we hebben prima spelers in de selectie", blijft De Vrij vol vertrouwen.

AZ

AZ staat in punten gelijk met PSV. De tweevoudig kampioen uit Alkmaar krijgt om 16.30 uur nummer drie sc Heerenveen op bezoek.

In de schaduw van de twee toppers komen zondag ook FC Twente en Ajax in actie. De rode brigade uit Enschede, vierde op de ranglijst, ontvangt FC Utrecht. Nummer zes Ajax staat voor een uitwedstrijd op het kunstgras van Excelsior.