AMSTERDAM - Giedo van der Garde komt in 2012 opnieuw uit in de GP2-klasse. De coureur uit Rhenen doet dat voor Caterham Racing.

Dat is het GP2-team van de Formule 1-renstal Caterham F1, waar hij eerder deze maand een contract als derde rijder annex testcoureur tekende.

Van der Garde (26) reed vorig jaar ook in de GP2, toen in dienst van Barwa Addax. Door teleurstellende resultaten in de laatste races finishte hij als vijfde in het klassement, waar hij halverwege het seizoen nog uitzicht had op de titel.

"De combinatie van testen en ontwikkelen met het Caterham F1 Team en het racen in de GP2 en dus hetzelfde team is ideaal voor mij", meldt Van der Garde in een persbericht.

"Ik zal daardoor bij alle Formule 1 weekends aanwezig zijn met het team en ik hoop een compleet GP2 seizoen te rijden. Dat houdt me scherp."

24 races

Het GP2-seizoen telt 24 races, verdeeld over twaalf weekends. Op 24 maart heeft in Kuala Lumpur, Maleisië, de eerste race plaats.

In de persoon van Nigel Melker komt Van der Garde een Nederlander tegen op de grid. Melker tekende een aantal maanden terug bij Ocean Racing Technology.