AMSTERDAM - Sven Kramer en Ireen Wüst hebben hun aflopende verbintenis bij TVM verlengd. De wereldkampioenen allround tekenen bij tot en met de Olympische Spelen van 2014 in Sotsji.

Dat heeft de ploeg zaterdag bevestigd. Ook coach Gerard Kemkers, die Kramer en Wüst sinds 2005 onder zijn hoede heeft, blijft verbonden aan de formatie.

"We hebben vrijdagavond de contracten getekend. Ik ben blij dat de goudhaantjes bij TVM blijven", aldus Arjan Bos, de directeur van TVM.

De 25-jarige Kramer veroverde olympisch goud op de 5000 meter, won vijf keer het WK allround, werd vijf maal Europees kampioen allround en legde negen keer beslag op goud bij het WK afstanden.

De 25-jarige Wüst pakte olympische titels op de 3000 en 1500 meter, werd drie keer wereldkampioen allround en een keer Europees kampioen allround en wist vijf gouden medailles bij de WK afstanden te veroveren.

Speculaties

De afgelopen weken waren er speculaties dat met name Kramer uitkeek naar andere mogelijkheden dan TVM. Tegen NUsport zei hij in een exclusief interview: "Ik kijk om me heen. Het is zeker geen een-tweetje dat ik bij TVM blijf."

Een verdere samenwerking met de enige profploeg waar de Fries ooit voor reed, sloot hij echter ook niet uit. "Geld speelt daarin niet eens een rol, is niet het allerbelangrijkste."

Bos liet echter weten dat dit 'een beetje bij het spel' hoorde en dat hij verwachtte snel overeenstemming te bereiken met de rijders en Kemkers over verlenging van hun aflopende verbintenissen.

Volgens de NOS is Jan Blokhuijsen er nog niet over uit of hij de aanbieding die hem door TVM gedaan is, zal accepteren.