AMSTERDAM - Jenson Button is ervan overtuigd dat McLaren vanaf het begin van het seizoen van minimaal hetzelfde niveau is als het Red Bull Racing van Sebastian Vettel.

De afgelopen jaren kon McLaren aan het begin van het jaar niet wedijveren met Red Bull, waardoor de renstal de rest van het jaar achter de feiten aan liep.

“We maken grote stappen vooruit, en er komt voor de eerste race in Melbourne nog een update aan”, zo kondigde Button donderdag na de derde testdag in Barcelona aan tegen Autosport. “Het ziet er allemaal goed uit. De testen in de windtunnel beloven veel.”

Button, de vicekampioen van 2011, eist niet de favorietenrol op. “Het is logisch dat Sebastian Vettel als tweevoudig wereldkampioen als favoriet van start gaat.”

“Red Bull zal er meteen staan, zoveel is zeker. Maar ik denk niet dat ze aan het begin van het seizoen een voorsprong op ons hebben.”

De Formule 1-teams testen vrijdag in Barcelona. Komende week gebeurt dat opnieuw gedurende vier dagen in de aanloop naar de eerste race op 18 maart.