AMSTERDAM - FC Twente heeft de achtste finale van de Europa League bereikt. In eigen huis werd Steaua Boekarest op een 1-0 nederlaag getrakteerd. Nacer Chadli scoorde na een blunder van de doelman.

Vorige week waren de Enschedeërs in Roemenië ook al met 1-0 de betere ploeg. In de volgende ronde over twee weken is Schalke 04 of Viktoria Plzen de volgende tegenstander.

Steaua moest in de Grolsch Veste komen na de 1-0 nederlaag die vorige week in eigen huis was geleden. De Roemenen deden dat ook, maar kregen ook alle kans daartoe van Twente. De ploeg van trainer Steve McClaren probeerde juist met snelle uitbraken gevaar te stichten in de Steaua-verdediging.

Openingstreffer

Na ruim een half uur kreeg Twente de openingstreffer in de schoot geworpen. Steaua-doelman Ciprian Tatarusanu gleed uit toen hij een terugspeelbal onder controle wilde brengen.

Tot zijn afgrijzen was Luuk de Jong eerder bij de bal en de aanvaller van Twente zag dat Chadli er beter voor staat. Een zuiver passje op de Belg leverde een niet te missen kans op: 1-0.

In het resterende kwartier krabbelde Steaua weer op, maar uitgespeelde kansen waren er niet voor de bezoekers die vaak onzorgvuldig waren in de passing. Ook Twente liet niet veel meer zien.

De Jong

Na rust kwam daar enigszins verandering in. De Enschedeërs zetten meer druk dan in de eerste helft en via De Jong werd een aantal keer gevaar gesticht. Steaua stelde daar aan de andere kant weer weinig tegenover en de 2-0 voor Twente leek dan ook waarschijnlijker dan een gelijkmaker.

In de slotfase beperkte Twente zich grotendeels tot het controleren van de wedstrijd. In blessuretijd was invaller Emir Bajrami nog wel gevaarlijk, maar zijn inzet belandde in het zijnet. Omdat Steaua nauwelijks meer iets liet zien, eindigde een pover duel in een verdiende Twentse zege.