AMSTERDAM - Stuart Pearce is bereid om het bondscoachschap van Engeland op zich te nemen tijdens het EK. De oefenmeester vervangt momenteel op interim-basis de eerder deze maand opgestapte Fabio Capello.

“Ik ben beschikbaar en ik heb toernooiervaring”, zei Pearce donderdagmiddag bij de bekendmaking van de Engelse selectie voor het oefenduel met Nederland van woensdag.

“Maar dat is een besluit dat de beleidsbepalers hier moeten nemen. Zij weten precies waar ik sta en wat ik wil. Als ze willen dat ik me over de ploeg ontferm, dan zal ik dat doen.”

Pearce heeft al in zijn hoofd wie tegen Nederland de aanvoerdersband zal dragen. De functie van captain is vacant sinds John Terry zijn band moest inleveren wegens zijn betrokkenheid in een racismezaak.

“Ik wijs iemand aan zodra de groep bij elkaar is. Eerst wil ik de groepsdynamiek analyseren. Het zal iemand zijn die door mij en door zijn collega’s wordt gerespecteerd.”

Redknapp

Na het abrupte afscheid van Capello werd al snel Tottenham Hotspur-coach Harry Redknapp genoemd als grootste kanshebber om Engeland te begeleiden bij het Europees kampioenschap.

De ervaren trainer heeft zich reeds bereidwillig getoond om die baan tijdelijk te combineren met zijn werkzaamheden bij de club van Rafael van der Vaart.