AMSTERDAM - NAC Breda sluit uit dat Leonardo na dit seizoen terugkeert bij de Brabantse club. Red Bull Salzburg heeft NAC laten weten de optie tot koop op de 28-jarige Braziliaan te willen lichten.

Leonardo maakt als huurling indruk in Salzburg, waar hij de laatste weken zelfs aanvoerder is.

Het noodlijdende NAC zal geen transfersom voor Leonardo bedingen, maar is dan wel af van het flinke salaris dat hij in Breda ontving. Zijn contract loopt daar nog door tot medio 2013.

''De winst is dat we niet meer bang hoeven zijn dat we volgend seizoen zijn salaris moeten betalen indien er zich geen club gemeld had voor Leonardo'', meldde directeur Ed Busselaar in BN De Stem.

Niet zeker

Leonardo laat aan NUsport weten dat ondanks de wens van Red Bull de optie tot koop te lichten, nog niet zeker is dat hij volgend jaar in Salzburg speelt. Hij moet zelf nog in onderhandeling over een contract met de Oostenrijkse club.

De grillige aanvaller speelde dit seizoen achttien duels op het hoogste Oostenrijkse niveau. Daarin kwam hij twee keer tot scoren. In de Europa League is de ex-speler van Ajax en Feyenoord met drie goals trefzekerder.