AMSTERDAM - Manager Roberto Mancini van Manchester City is bereid om weer een beroep te doen op Carlos Tevez. De 28-jarige Argentijn bood dinsdag na bijna vijf maanden zijn excuses aan voor zijn geweigerde invalbeurt tegen Bayern München.

“Ik heb zijn verontschuldigingen geaccepteerd”, vertelt Mancini aan de BBC. “Ik ben blij met wat hij heeft gezegd. We zullen snel overleggen. Ik denk dat hij voordat hij weer kan worden ingezet twee, drie weken moet trainen.”

De Italiaan zei na het incident in München dat hij ‘nooit meer een beroep zal doen op Tevez’. Na het voorval verbleef de spits zonder toestemming van zijn werkgever drie maanden in Argentinië. Een transfer naar AC Milan, Internazionale en Paris Saint-Germain ketste in januari af.

Europa League

City heeft Tevez niet ingeschreven voor de Europa League. “Maar in de competitie hebben we nu vier goede aanvallers. Als Carlos, Sergio Agüero, Mario Balotelli en Edin Dzeko op dreef zijn, zijn we heel moeilijk af te stoppen.”

Met nog dertien speelrondes te gaan in Engeland voert de club van Nigel de Jong de ranglijst aan, met een voorsprong van twee punten op Manchester United.

City kwalificeerde zich woensdag voor de achtste finales van de Europa League ten koste van bekerhouder FC Porto.