RIJSWIJK - FC Twente, PSV en wellicht ook AZ moeten donderdagavond in staat worden geacht een plek bij de beste zestien clubs in de Europa League zeker te stellen. Ze verdedigen alle een voorsprong in de return. 

De Enschedeërs en Eindhovenaren hebben, mits er van onderschatting geen sprake is, de relatief gemakkelijkste klus. Zij spelen thuis.

Ajax heeft de schier onmogelijke opdracht Manchester United op Old Trafford een dikke nederlaag toe te brengen.

Twente staat tegen Steaua Boekarest met 1-0 voor. PSV scoorde vorig week bij Trabzonspor zelfs tweemaal (1-2) en verloor in het Philips Stadion op Europees niveau nog nooit van een Turkse opponent.

Bovendien is de Nederlandse titelkandidaat gesterkt door de wetenschap dat de ploeg al tien Europese duels op rij ongeslagen is.

AZ

AZ won in Alkmaar met 1-0 van Anderlecht en zal in Brussel iets heel anders moeten laten zien dan zondag in en tegen Utrecht (3-0). Trainer Gertjan Verbeek heeft daar alle vertrouwen in.

Frank de Boer, zijn collega bij Ajax, hoopt na de kansloze 0-2 in de Arena dat zijn jonge spelers veel leren in Manchester en wellicht ook nog een beetje genieten.