BASEL - FC Basel blijft het verdienstelijk doen in de Champions League. Na het uitschakelen van Manchester United in de groepsfase waren de Zwitsers woensdagavond in eigen huis te sterk voor Bayern München: 1-0.

Arjen Robben kreeg na een serie wedstrijden op de bank weer eens een basisplaats van trainer Jupp Heynckes. De vleugelspeler maakte net als de laatste weken een ongelukkige indruk. Robben liep zich veelvuldig vast en het samenspel met zijn teamgenoten verliep allerminst soepel.

De international van Oranje is even geen schim van de speler die zoveel succes had bij Bayern. Illustratief waren zijn twee afstandsschoten, die hoog in de tribunes belandden.

Furieus begin

De wedstrijd in het Sankt-Jakob Park begon furieus. Zowel Basel als Bayern kreeg enorme kansen op het moeilijk bespeelbare veld. Beide keepers lieten zich echter van hun beste kant zien.

Franck Ribéry was zeker in de beginfase beter op dreef. De Fransman verscheen twee keer kansrijk voor Yann Sommer. Beide keren had de doelman van Basel echter een goede reflex in huis.

Het was eigenlijk een wonder dat de eerste twintig minuten geen doelpunt opleverde. Basel trof zelfs twee keer het aluminium. Verdediger Aleksandar Dragovic kopte via keeper Manuel Neuer op de paal en aanvoerder Alexander Frei schoot op de lat.

Lager niveau

De tweede helft was van een beduidend lager niveau. Basel had al veel krachten verspeeld en bij Bayern liep het gewoon niet. De nummer drie van de Bundesliga kreeg nog wel een goede mogelijkheid via Mario Gomez, maar de spits had eveneens een vervelende avond.

In de 86e minuut werd de werklust van Basel toch nog beloond. Invaller Valentin Stocker schoof de bal op aangeven van een andere wissel, de Kameroener Jacques Zoua, langs Neuer: 1-0.

De Duitse topclub wacht op 13 maart een pittige return om de kwartfinale van het Europese miljoenenbal te bereiken.