MANCHESTER - Manchester United speelt donderdagavond niet met de sterkste formatie tegen Ajax. Trainer Alex Ferguson heeft woensdag laten weten dat hij enkele basisspelers rust gunt.

Hij wil ze sparen voor de lastige competitiewedstrijd van zondag bij Norwich City.

Ferguson heeft een basisplaats in het verschiet voor Paul Pogba. De achttienjarige Fransman speelde pas één keer eerder in de hoofdmacht van de kampioen van Engeland.

Hij vormt op het middenveld waarschijnlijk een centraal duo met Tom Cleverley. Paul Scholes, Ryan Giggs en Michael Carrick hoeven vermoedelijk niet in actie te komen.

Rooney

Wayne Rooney is er zeker niet bij tegen de Amsterdammers. Hij deed woensdag niet mee aan de laatste training in aanloop naar de terugwedstrijd. Rooney zou kampen met een keelinfectie.

Manchester United won vorige week de uitwedstrijd bij Ajax met 0-2. De winnaar van de dubbele ontmoeting stuit in de volgende ronde op Athletic Bilbao of Lokomotiv Moskou.

Mensen die bij wedkantoor Unibet inzetten op Ajax als de ploeg die zich plaatst voor de laatste zestien, krijgen hun inzet met de factor 15,00 uitgekeerd als de Amsterdammers deze stunt realiseren.

De quotering van ManUnited als winnaar van de dubbele confrontatie bedraagt slechts 1,01.