AMSTERDAM - Als beloftencoach van FC Twente heeft de voormalige topvoetballer Patrick Kluivert inmiddels zijn eerste serieuze stappen in de trainerswereld gezet. Ook daar ontbreekt het hem niet aan ambitie.

"Trainer worden van AC Milan", stelt Kluivert in de woensdag gepresenteerde editie van Helden Magazine als hoofddoel.

"En het gaat me lukken ook, ik weet nu dat ik spelers beter kan maken en dat ik het spel zie."

Opvallend is wel dat de geboren Amsterdammer en voormalige topspits van Ajax bij FC Twente op de bank zit. "Natuurlijk had ik graag bij Ajax gewerkt. Maar ze wilden me blijkbaar niet", licht Kluivert toe in het magazine.

"Toen ik een stageplek zocht, belde ik uiteraard Ajax. Oké, maar ik moest van de toenmalige directeur Jan Olde Riekerink wel beginnen als assistent bij de F-jes. Kom op zeg."

Van Gaal

Een oude leermeester bood uitkomst. "Toen belde ik Louis van Gaal en die zei dat ik meteen bij AZ mocht komen. En in dat jaar werd AZ kampioen."

Ook na zijn stageperiode bij AZ kreeg hij geen aanbieding vanuit Amsterdam. "Ik kon bij PSV en NEC werken, maar niet bij Ajax. Vorig jaar vroeg FC Twente me als coach van Jong FC Twente. Ik vind het jammer, maar Ajax is een afgesloten hoofdstuk", besluit Kluivert.