GRONINGEN - Een transfer van voetballer Arjen Robben naar Manchester United is voorlopig van de baan. Zijn huidige werkgever PSV en de Engelse profclub zijn niet tot een akkoord gekomen over het transferbedrag. "Het verschil tussen vraag en aanbod lag te ver uit elkaar", zei vader en zaakwaarnemer Hans Robben dinsdag.

De miljoenenclub uit de Engelse premier league meldde zich begin januari bij de landskampioen uit Eindhoven voor de jonge international. De club wilde graag onderhandelen over een overname van de 20-jarige linksbuiten. Robben was kort daarvoor al sfeer wezen snuiven op Old Trafford en kreeg daar van manager Alex Ferguson te horen dat hij hem graag bij de ploeg wilde hebben.

Nuchter

"Arjen wil op sportief gebied het allerhoogste bereiken en dit was natuurlijk een prachtige mogelijkheid, maar hij treurt niet", zei vader Robben. "Arjen is daar vrij nuchter in. Hij heeft het prima naar zijn zin bij PSV en kan zich bij die club verder ontwikkelen. Die stap hogerop kan hij altijd nog maken."

Robben weet niet met welke bedragen PSV en Manchester naar elkaar toe zijn gekomen. Ook de clubs doen daar geen mededelingen over. Engelse kranten wisten destijds wel hoeveel directeur David Gill voor de jonge Hollander over had. Zij noemden een transferbedrag van iets meer dan 7 miljoen euro. Ook het weekloon van Robben was al bekend: 43.000 euro.

"Dat laatste bedrag is echt uit de lucht gegrepen, want wij hebben nooit met Manchester onderhandeld. Dat had pas gekund als de clubs eruit waren gekomen", aldus Robben.