AMSTERDAM - Carlos Tevez heeft zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag de laatste maanden. De Argentijnse spits van Manchester City was persona non grata bij de Engelse club nadat hij in september weigerde in te vallen.

Tevez lag sindsdien overhoop met coach Roberto Mancini en verbleef de afgelopen maanden zonder toestemming van ManCity in Argentinië.

De Argentijn zag een transfer in de winter afketsen en laat via een statement op de clubsite weten 'weer te willen vechten voor zijn plek in het team'.

''Ik wil mijn oprechte excuses aanbieden aan iedereen die ik de laatste tijd in de steek heb gelaten. Mijn wens is om mij te concentreren op het spelen voor Manchester City.''

Tevez keerde vorige week pas terug en liet de beroepszaak tegen de boete van bijna anderhalf miljoen euro, die City hem oplegde, vallen. De 28-jarige speler liep naar verluidt een slordige elf miljoen euro aan inkomsten mis omdat de club hem tijdens zijn afwezigheid niet kon verkopen.

Tevez is ondertussen begonnen met een speciaal trainingsprogramma dat hem moet klaarstomen voor een plek in de selectie.

Geschorst

Mancini liet eerder al weten dat hij zijn ruzie met Tevez wou bijleggen als de Argentijn zijn excuses zou aanbieden. ''De bal ligt bij hem'', zei Mancini een week geleden.

Tevez is niet meer geselecteerd door de Italiaanse manager sinds hij tijdens het Champions League-duel met Bayern München in september weigerde warm te lopen. De spits werd geschorst door zijn club en kreeg bovendien een forse boete.

In de winterse transferperiode leek een transfer aanstaande. Internazionale, AC MIlan en Paris-Saint Germain hadden interesse in Tevez, maar vonden de vraagprijs van rond de dertig miljoen euro te hoog.