CORDOBA - De Nederlandse hockeysters hebben maandag de tweede oefenwedstrijd tegen Argentinië gelijkgespeeld. In Cordoba werd het -2, bij rust was het 1-1. Voor Oranje scoorden Ageeth Boomgaardt en Mijntje Donners, allebei uit een strafcorner. Zondag won Nederland, de Europees kampioen, nog met 4-2 van de wereldkampioen.

In de Argentijnse ploeg was een hoofdrol weggelegd voor Vanina Oneto, teruggekeerd in de ploeg na een bevalling. Zij opende de score in de 15e minuut met een strafbal. Boomgaardt trok vier minuten later de stand gelijk.

In de tweede helft domineerde Oranje. "We kregen vijf strafcorners en een aantal kansen", zei assistent-bondscoaoch Carel van der Staak. Vier minuten voor tijd schoot Donners raak uit een strafcorner. "We hadden de wedstrijd toen over de streep moeten trekken", vond Van der Staak. In plaats daarvan tekende Oneto twee minuten voor het eindsignaal voor de gelijkmaker.

Vierlandentoernooi

Dinsdag heeft het team van bondscoach Marc Lammers een rustdag. Op woensdag begint een vierlandentoernooi met als eerste tegenstander Zuid-Korea.