MUSSEL/DALEN - De huldiging van schaatskampioene Renate Groenewold is woensdag om 14.00 uur in haar woonplaats Dalen. Dat hebben de gemeenten Stadskanaal en Coevorden maandag bekendgemaakt.

Er was enige onduidelijkheid over de huldigingslocatie. Groenewold woont nu in Dalen (gemeente Coevorden), maar groeide op in het Groningse dorp Mussel (gemeente Stadskanaal). Stadskanaal stelt echter bussen ter beschikking om alle fans de huldiging te kunnen laten bijwonen.

Een woordvoerster stelt dat 'zeker enkele scholen' woensdag naar Dalen zullen afreizen. De Stadskanaalster burgemeester J. Stavast en wethouder J. van de Kolk voeren de afvaardiging aan.

Podium

Over de exacte invulling van de festiviteiten kan de gemeente Coevorden nog niets zeggen. De huldiging begint om 14.00 uur op een podium voor het grote plein van het dorp Dalen. De plaatselijke ijsvereniging, de lokale basisschool, de internationale fanclub en de ondernemersvereniging hebben kenbaar gemaakt deze heuglijke gebeurtenis niet ongemerkt voorbij willen laten gaan.

Renate Groenewold werd dit weekeinde in Hamar wereldkampioen allround schaatsen 2004. De 27-jarige TVM-rijdster versloeg haar opponente Pechstein in een rechtstreeks duel op de 5000 meter en won daarmee voor het eerst in haar carrière de prestigieuze titel.