MILAAN - AC Milan heeft zondag in de jacht op de Italiaanse voetbaltitel geen fout gemaakt. De koploper van de Serie A won met -1 van Perugia, in maart tegenstander van PSV in de UEFA Cup. Rui Costa, die Clarence Seedorf halverwege de tweede helft kwam aflossen, en Andrea Pirlo scoorden ver in de tweede helft voor de Milanese ploeg. Salvatore Fresi deed daarna vanaf de strafschopstip iets terug.

Internazionale had in Genua tegen Sampdoria aan twee treffers van Christian Vieri niet genoeg voor drie punten. Cristiano Doni maakte vijf minuten voor tijd opnieuw gelijk. Na een uur had Cipriani 'Samp' op 1-1 gezet. Inter-trainer Zaccheroni hield Andy van der Meyde op de bank.

Lazio

Lazio lijkt de smaak weer te pakken te hebben. Na het bekersucces tegen Milan (2-1), werd zondag voor de competitie Parma uit met 3-0 verslagen. Claudio Lopez scoorde tweemaal. Corradi maakte de derde. Verdedigingsleider Jaap Stam speelde een puike partij.

AS Roma

AS Roma heeft in de strijd om de voorlopige tweede plaats in de Serie A, vijf punten achter Milan, een harde tik uitgedeeld aan Juventus. De Romeinen wonnen het onderlinge duel zondagavond met liefst 4-0. Antonio Cassano scoorde tweemaal, in de slotfase. De Fransman Olivier Delacourt, die na een kwartiertje het openingsdelpunt voor zijn rekening nam, en Francesco Totti hadden Roma toen al op een veilige voorsprong gezet.

Totti

Superspits Totti benutte acht minuten na rust een strafschop. Scheidsrechter Collina gaf die, omdat Montera Cassano had neergelegd. Even later stuurde hij deze Uruguayaan uit het veld na een grove overtreding tegen Totti. Met tien man was er voor de ploeg uit Turijn geen redden meer aan.

Na de 3-0 van Cassano mocht Juventus ook een penalty nemen. Oud-Ajacied Cristian Chivu zou Tacchinardi hebben neergetrokken. Trezeguet schoot van elf meter echter tegen de benen van doelman Pelizzoli.