AMSTERDAM - De Engelse FA heeft maandag laten weten dat Luis Suarez niet hoeft te vrezen voor een schorsing naar aanleiding van zijn gedrag tijdens het Premier League-duel tussen Manchester United en Liverpool van afgelopen zaterdag (2-1).

De Uruguayaan weigerde voorafgaand aan de wedstrijd de hand te schudden van United-aanvoerder Patrice Evra, met wie hij de afgelopen maanden in een racismezaak verwikkeld was. Suarez werd daarin uiteindelijk schuldig bevonden en kreeg acht duels schorsing.

Tijdens de rust waren diverse spelers van beide teams betrokken bij een opstootje in de catacomben. Evra werd na afloop van het duel door scheidsrechter Phil Dowd weggehouden bij Suarez, nadat hij de overwinning op de streekrivaal al sarrend dicht bij de Liverpool-aanvaller vierde.

Zowel Liverpool-trainer Kenny Dalglish, de clubeigenaren als shirtsponsor Standard Chartered deden hun beklag over het gedrag van Suarez en wezen hem op de imagoschade die hij de club had berokkend.

De FA ziet evenwel geen aanleiding om de oud-Ajacied nog eens te bestraffen. Dowd rapporteerde dat het incident in de spelerstunnel niet serieus genoeg was en daarom besloot de FA om geen verdere actie te ondernemen.

Suarez liet zondag zelf weten dat hij inzag een fout te hebben gemaakt en bood daarvoor zijn excuses aan. Vooraf had hij de clubleiding van Liverpool beloofd dat hij Evra de hand zou schudden.