GRONINGEN/ARNHEM/TILBURG - FC Groningen heeft weer eens een overwinning geboekt in het eigen Oosterparkstadion. De ploeg van trainer Jans won met 2-0 van NEC. Smit en invaller De Witte maakten in de tweede helft de Groninger doelpunten.

- Feyenoord heeft in 2004 de eerste averij in de competitie opgelopen. Vier dagen na de uitschakeling door FC Twente in de Amstel Cup (1-3) bleven de Rotterdammers zondag bij Vitesse steken op 0-0. Eerder dit jaar won Feyenoord van FC Utrecht, NEC en FC Twente.

De Rotterdamse ploeg hield met de remise een slechte traditie in stand. Feyenoord won nog nooit in het Gelredome. Voor laagvlieger Vitesse was het de zevende wedstrijd op rij waarin de ploeg niet tot scoren kwam.

ADO Willem II heeft zondag een benauwde overwinning behaald op ADO Den Haag. De 1-0 was de eerste zege van Willem II na de winterstop. "We hebben niet helemaal verdiend verloren,'' luidde de conclusie van ADO Den Haag-trainer Schoenmaker. "Wij hadden voor rust de beste kansen. Daarom denk ik dat een gelijkspel de beste verhouding was geweest.''

De complimenten van Willem II-trainer Wetzel gingen naar doelman Zois, die vlak voor de wedstrijd te horen kreeg dat De Vlieger was afgehaakt na de warming-up. "Hij heeft ons met twee goede reddingen in de wedstrijd gehouden. Daarom kan ik zeggen dat ik achteraf blij ben dat hij in het doel stond, omdat hij in zulke situaties sterk is.''

Weliswaar toonde Willem II zich de betere ploeg, maar de beste kansen waren voor ADO Den Haag. Een schuiver van Castelen kon slechts met moeite worden gekeerd door doelman Zois, waarna Oulida nog naast schoot, voordat Van der Gun na een passje van Simons alleen op de Tilburgse doelman kon afgaan. Door goed uitkomen voorkwam Zois de Haagse openingstreffer.

Daar kon Willem II slechts een enkele reële kans tegenover stellen. Na goed doorzetten van Denneboom schoot Sjoekov naast, nadat Denneboom even eerder een kopbal over had zien gaan. De overwinning kreeg kort na rust gestalte, toen Hadouir een snelle rush van Denneboom van dichtbij afrondde: 1-0.

ADO Den Haag, dat halverwege de tweede helft tot een licht offensief kwam, kreeg enkele goede mogelijkheden om de achterstand ongedaan te maken. Castelen had de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij schoot over. Simons stuitte daarna op doelman Zois, voordat Caluwé voor zekerheid kon zorgen door de voorsprong uit te bouwen. Hij knalde van nabij echter op doelman De Vries na goed voorbereidend werk van Denneboom