AMSTERDAM - Luis Suarez blijft de gemoederen bezig houden. De Uruguyaanse aanvaller van Liverpool haalt na het weigeren van de hand van Patrice Evra in het duel tegen Manchester United wederom wereldwijd de voorpagina's.

Bekijk het incident
Bekijk de reactie van Ferguson, Dalglish en Rooney

Vooral in Engeland wordt er uitgebreid stilgestaan bij de actie van de voormalige Ajacied. De BBC pakt groot uit met de woorden van Manchester United-coach Alex Ferguson die Suarez bestempelt als een schande voor het voetbal.

In een commentaar stelt hun voornaamste voetbalanalist Phil McNulty dat Suarez de toon zette in een grimmig duel dat wereldwijd werd uitgezonden en weinig zal hebben bijgedragen aan de goede naam van de Premier League.

Ook tabbloid The Sun pakt groot uit. Zij staan stil bij het tweede deel van de rel tussen Evra en Suarez. Ook The Sun geeft ruim baan aan Ferguson met de kop 'Fergie: Kick out Suarez'.

Sympathie

Football365 leeft mee met Liverpool-coach Kenny Dalglish die volgens dit populaire voetbalblog in de steek is gelaten door zijn speler. De schrijvers halen een quote van de trainer van Suarez eerder in de week aan. "Ik weet zeker dat hij de hand van Evra zal schudden", liet de voetballegende optekenen.

Op de nieuwssite Skynews.com moet de Uruguyaan het ontgelden in de commentaren van de lezers. Er lijkt geen enkele sympathie te zijn voor de actie van Suarez.

Fair Play

De gezaghebbende Franse sportkrant L'Equipe wijst ook met de vinger naar Suarez. Hij zou volgens de Fransen de wedstrijd 'in brand hebben gestoken' door het weigeren van de hand van Fransman Evra. Het Duitse Bild spreekt simpelweg over een schandaal. Daarnaast herinnert de krant Suarez eraan dat Fair Play in Engeland is uitgevonden.

Ook in België, Spanje en Italië haalt Suarez uitgebreid het nieuws. De aanvaller kwam eerder al in opspraak na zijn handsbal tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika, de beet in de hals van Otman Bakkal en het uitschelden van Evra met het woord neger, de aanleiding van het incident van zaterdag.

Na afloop liet Evra zich overigens ook niet van zijn sportiefste kant zien. Hij koos ervoor de overwinning van United expres voor de neus van de Uruguyaan te vieren.