ARNHEM - Burgemeester P. Krikke van Arnhem heeft zondag een noodverordening uitgevaardigd om toegestroomde Feyenoord-supporters uit haar stad te kunnen laten zetten. Volgens een woordvoerster van de politie zijn al enkele tientallen Rotterdammers door de Mobiele Eenheid buiten de stadsgrenzen gebracht.

De Arnhemse voetbalclub Vitesse speelt zondag in Gelredome tegen Feyenoord. Bij de wedstrijd zijn geen Rotterdamse supporters aanwezig, omdat het bestuur van Feyenoord geen gebruik wilde maken van de voorgeschreven combiregeling.

Volgens de politie is een onbekend aantal Rotterdammers toch op eigen gelegenheid naar Arnhem gekomen. De ME heeft zondag rond het middaguur al een café in het centrum ontruimd. In enkele gelegenheden aan de Korenmarkt, het Arnhemse uitgaanscentrum, bevindt zich nog een onbekend aantal Feyenoorders.

De ME heeft een hoek van het plein omsingeld en controleert de aanwezigen in de kroeg. De sfeer is volgens de politie nog vrij rustig. "Op grond van het noodbevel zijn mensen uit Rotterdam even niet welkom in Arnhem. Zij worden begeleid naar hun auto's of het station'', zo zei de politiewoordvoerster.