AMSTERDAM - Chicago Bulls heeft vrijdag zonder problemen zijn 23e zege van dit NBA-seizoen geboekt. Zelfs zonder de licht geblesseerde Derrick Rose had de ploeg geen kind aan Charlotte Bobcats: 64-95.

Met zeventien punten en veertien rebounds speelde Joakim Noah een belangrijke rol bij de Bulls. “De breedte van de selectie is onze kracht”, sprak hij na afloop.

Bulls-icoon Michael Jordan is de eigenaar van de Bobcats, die pas op drie zeges staan.

Ook Miami Heat noteerde een simpele overwinning. Washington Wizards kwam een vroege achterstand niet te boven en verloor met 89-106. Met 26 punten was Dwyane Wade het meest productief voor de Heat.

Dallas

Dirk Nowitzki vestigde met 33 punten een persoonlijk seizoensrecord tijdens de zege van zijn team Dallas Mavericks op Minnesota Timberwolves: 97-104.

De balans van Dallas is nu zestien zeges en elf nederlagen.

Oklahoma City Thunder verbeterde de balans naar 21-6 dankzij een soepele 87-101 zege op Utah Jazz. Met respectievelijk 28 en negentien punten waren Russell Westbrook en Kevin Durant weer op dreef bij Thunder.

Lakers

De Los Angeles Lakers gingen onderuit tegen de New York Knicks: 92-85. Jeremy Lin vestigde met 38 punten, het hoogste aantal in zijn loopbaan, alle aandacht op zich bij de Knicks. De point guard maakte vier punten meer dan Kobe Bryant.

Los Angeles Clippers was met 78-77 Philadelphia 76ers de baas. Chris Paul bezorgde zijn ploeg de zege in de laatste drie seconden. Hij was met 24 punten ook het meest productief.

Bij de 76ers kwam Francisco Elson niet in actie.