GLASGOW - Na weken van sportieve ellende rechtte Feyenoord donderdagavond in een uitverkochte Ibrox-stadion van Glasgow Rangers op een indrukwekkende manier de rug. De hardwerkende Rotterdammers kregen tegen de aanvankelijk hoger aangeslagen Schotten met de uiteindelijke 1-1 eigenlijk te weinig maar zij verschaften zich niettemin een goede uitgangspositie voor deelname aan de kwartfinales van de UEFA-beker.

Feyenoord mocht na de openingstreffer van Ono in de 72e minuut even hopen op een overwinning. Dee Rotterdammers hadden echter de pech dat de onervaren Franse scheidsrechter Poulat in een charge van Loovens op Lovenkrands een strafschop zag. Ferguson benutte de toegekende strafschop en gaf de thuisclub daarmee meer dan waar het recht op had.

Opkikker

Feyenoord reageerde teleurgesteld op de gelijkmaker maar verliet met opgeheven hoofd en de wetenschap dat het verloren vertrouwen was herwonnen het veld. De club kon in de aanloop van de cruciale fase van het seizoen wel een opkikker gebruiken. De Rotterdammers werkten na de winterstop geen fatsoenlijke wedstrijd meer af en raakten steeds minder overtuigd van hun eigen kwaliteiten.

Twijfel

De twijfelende trainer Van Marwijk toverde zijn trouwe maar door het uitblijven van successen steeds ongeduldige aanhang bijna wekelijks een ander elftal voor. Een bepalende speler als Van Hooijdonk vroeg zich in de aanloop van het duel met Glasgow Rangers nog af of Feyenoord wel zo goed kon voetballen als het zelf dacht.

De kleine crisis kwam voor de Rotterdammers op een wel heel ongelegen moment. Na het duel bij Glasgow Rangers wacht zondag de thuiswedstrijd tegen FC TwenteAjax

Rangers

Niets is echter minder waar. Feyenoord had tijdens het bezoek aan het sfeervolle Ibrox opvallend weinig van de gevreesde Schotten te duchten. Glasgow Rangers begon het duel met de wetenschap dat het alle twintig duels ongeslagen is. De club dankt de mooie serie echter vooral aan de zwakke vaderlandse competitie.

Net als aartsrivaal Celtic zoekt ook Glasgow Rangers al jaren tevergeefs naar internationale erkenning. Niet voor niets werd eerder dit seizoen in de voorronde van de Champions League verloren van Fenerbache. De Turkse club schreef vervolgens geschiedenis door alle zes wedstrijden in het lucratieve toernooi te verliezen.

Zonder de geblesseerde De Boer maar met Konterman, Numan en Ricksen moest Glasgow Rangers het initiatief vanaf de eerste minuut aan de bezoekers uit Rotterdam laten. De Schotten kwamen tot geen enkele uitgespeelde aanval. De Rotterdamse achterhoede met de jonge voorstopper Loovens bleef dan ook kinderlijk eenvoudig overeind.

Openingstreffer

Onder aanvoering van de als rechtsbuiten goede spelende Kalou verschafte Feyenoord zich wel enkele goede mogelijkheden op de openingstreffer. Doelman Klos reageerde echter attent op doelpogingen van Paauwe en Kalou. Van Hooijdonk kreeg aanvankelijk de beste kans. De spits, voortdurend uitgefloten vanwege zijn Celtic-verleden, kopte in de negentiende minuut echter over.

Mols

Ook met de van een blessure herstelde Mols voor de tegenvallende Flo kon Glasgow Rangers in de tweede helft geen enkele moment aanspraak maken op de overwinning. Feyenoord bleef makkelijk overeind maar verzuimde optimaal gebruik te maken van de vele ruimte die het kreeg.

Ono

De Rotterdammers kwamen in de 72e minuut echter wel op voorsprong toen Ono vanaf twintig meter via de rug van oud-Feyenoorder Konterman raak schoot. Jammer voor de Rotterdamse bezoekers was dat scheidsrechter Poulat de thuisclub alsnog een strafschop schonk waardoor de teleurstellende Rangers met het uiteindelijke gelijkspel meer kreeg dan waar het recht op had.