HEERENVEEN - NAC heeft zaterdagavond gewonnen bij Heerenveen, -3. Bij rust stond de voetbalclub uit Breda nog achter met 3-1. Vos maakte in de slotfase het winnende doelpunt voor NAC, door een strafschop te benutten. De routinier had eveneens het eerste doelpunt van de Brabanders voor zijn rekening genomen, ook van elf meter.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Voor NAC scoorden verder Diba en Fehér. Voor Heerenveen waren Selakovic, Knopper en Sibon de doelpuntenmakers.

FC Twente moeizaam langs FC Zwolle

Drie dagen na de bekertriomf op Feyenoord (3-1) heeft FC Twente moeizaam gewonnen van FC Zwolle: 2-0. De treffers kwamen in het laatste halfuur op naam van N'Kufo (zijn elfde competitietreffer) en Gakhokidze (fraaie lob).

De wedstrijd was vooral voor de rust het aankijken nauwelijks waard. FC Zwolle won in december thuis nog met 1-0 van FC Twente. Dat is tot dusver de enige competitiezege voor de hekkensluiter van de eredivisie.

Eerste zege AZ na winterstop

AZ heeft zaterdagavond in de Alkmaarderhout tegen Volendam de eerste zege na de winterstop behaald: 3-0. Binnen een kwartier was het al 2-0 door Van Galen en Huysegems. Elkhattabi maakte ver in de tweede helft de 3-0, zijn dertiende doelpunt dit seizoen.