AMSTERDAM - Danny Blind en Martin Sturkenboom hebben beiden besloten hun functie bij Ajax neer te leggen.

De technisch directeur ad interim en de algemeen directeur ad interim doen dit met onmiddellijke ingang, meldt Ajax in een persbericht.

Daarmee is de feitelijke leiding van Ajax in handen van de statutaire directieleden Henri van der Aat en Jeroen Slop.

Eerder donderdag maakte de raad van commissarissen van Ajax bekend af te treden. De aandeelhouders van Ajax en de ondernemingsraad mogen nieuwe kandidaten aandragen voor de raad van commissarissen.

Blind en Sturkenboom hebben het besluit genomen na de uitspraak van het gerechtshof van dinsdag. Deze verbood de benoeming van Louis van Gaal tot algemeen directeur. Met Van Gaal is de conclusie getrokken dat zijn komst naar Ajax niet wordt doorgezet.

Visie

“Ik heb een hele duidelijke visie op de toekomst van Ajax. Deze sluit aan op de mogelijke komst van Van Gaal”, aldus Blind.

“Nu zijn komst niet meer aan de orde is, kan en wil ik zelf ook niet verder. Ik heb een jarenlang verleden bij Ajax, wat het extra moeilijk maakt om deze beslissing te nemen. Maar ik loop niet weg voor mijn verantwoordelijkheid.”

Blind bekleedde bij Ajax vele functies, waaronder die van speler, trainer en directeur spelersbeleid. Op 15 mei 2008 keerde hij voor het laatst terug bij Ajax.

Sturkenboom

Sturkenboom noemt het verstandig om op te stappen. "De interim-aanstellingen van Danny en mij waren weliswaar door de rechter niet betwist, maar het wordt na de recente uitspraak van de rechter nog moeilijker ons werk voor Ajax goed te kunnen doen."

"De club heeft grote behoefte aan rust, dus Danny en ik nemen onze verantwoordelijkheid door ruimte te maken. Met deze stap hopen wij dat Ajax in rustiger vaarwater komt."

Lees alles over de bestuurscrisis bij Ajax op NUsport