EINDHOVEN - Honderd procent vertrouwen in een overwinning had PSV-trainer Guus Hiddink niet meer. Maar in de 82e minuut besliste middenvelder Johann Vogel dan toch nog de wedstrijd tegen FC Groningen in het voordeel van PSV, 1-0. Goed was het zeker niet, maar de ploeg heeft na twee competitiewedstrijden wel de volle buit. Vorig seizoen beleefde de ploeg een dramatische start.
PSV

Er was maar een ploeg die voetbalde en, vooral, aanviel: PSV. Groningen had de 8-0-afgang van vorig seizoen in Eindhoven nog vers in het geheugen. Een vernedering moest daarom worden voorkomen. Vorige week verloor Groningen al van
Vitesse
Ajax

Trainer Lodeweges had in Eindhoven vijf echte verdedigers opgesteld, van wie er drie in het centrum speelden, Broerse moest de snelle, opkomende rechtsback Bogelund opvangen. Ikedia speelde vanaf het middenveld en Krstev was de enige spits.

Eervol

Het goed georganiseerde Groningen hield knap stand. "We zijn eervol van het veld gestapt", sprak de coach. PSV beukte op het doel, maar slaagde er niet in de muur te slopen. Het ontbrak de spelers aan vernuft en strateeg Van Bommel haalde niet zijn niveau. Vogel en Vennegoor of Hesselink waren het dichtst bij een treffer in de eerste helft.

Verdediger Faber (hij speelde voor Hofland die een oorontsteking heeft) werd in de 25e minuut de wedstrijd uitgeschopt door Broerse, waarna coach Hiddink met Vennegoor een extra spits inbracht. Hij speelde naast Kezman, terwijl Bruggink achter hen opereerde. De drie kregen kansen genoeg, maar waren niet gelukkig in de afwerking. Bruggink was nog twee keer met een vrije trap kansrijk. Via de vleugels (Rommedahl en Robben) kon PSV de wedstrijd ook niet openbreken. Tegen zijn oude club kon Robben niet uitblinken en na een uur werd hij afgelost door Gakhokidze.

Robben

Robben heeft duidelijk tijd nodig om zich aan te passen. Hij krijgt die tijd ook van Hiddink. Het grootste talent van Groningen, Hoogstrate, verhuist volgend jaar naar Eindhoven. De middenvelder (19) speelde tegen zijn toekomstige nieuwe ploeg een onopvallende wedstrijd.

PSV speelde almaar slordiger en gehaaster in de verwoede jacht op de openingstreffer. Groningen kreeg nimmer een echte kans. Op een moment dat de ploeg aan een punt rook, schoot Vogel dan toch de -0 binnen. "We waren niet nauwkeurig genoeg, het veldoverwicht hadden we moeten uitdrukken in meer goals", vond Hiddink.