TUCSON - Raymond Joval heeft met een overwinning zijn rentree in de Amerikaanse boksring gevierd. In zijn eerste profpartij in de VS in negen jaar versloeg de 35-jarige middengewicht in het Desert Diamond Casino in Tucson (Arizona) de Mexicaan Angel Hernandez op punten.

De enerverende partij moest na acht van de tien geplande ronden worden afgebroken wegens een blessure bij Hernandez. ‘El Torito’(Kleine Stier) had diepe wonden bij beide ogen en de scheidsrechter vond het onverantwoord hem verder te laten gaan. De jury kende daarop deze zege met 2-1 (77-74 77-74 75-77) aan Joval toe.

Het was voor Joval zijn 32e overwinning in 34 profpartijen. Hernandez leed zijn zesde nederlaag tegenover 26 zeges. De IBO-wereldtitel stond in de partij niet op het spel.

Joval werkte zijn eerste tien profpartijen in de Verenigde Staten af. In 1995 keerde hij terug naar Nederland. Bij gebrek aan (financiële) steun in eigen land besloot hij het opnieuw in New York te proberen, met de hulp van manager Stan Hoffmann (ex-Tuur) en zijn oude trainer-coach Hector Roca. Sinds enkele maanden traint Joval weer vrijwel elke dag in de befaamde sportschool Gleason's Gym in New York.