ADELAIDE/CONNECTICUT - De Zweedse tennissers hebben opnieuw een voorsprong genomen in de Daviscupontmoeting met Australië in Adelaide. Jonas Bjorkman en Joachim Johansson versloegen in een marathonpartij Todd Woodbridge en Wayne Arthurs met 7-6 6-4 2-6 6-7 7-5. Het duo bracht Zweden hiermee op 2-1.

Thomas Enqvist won vrijdag voor Zweden de eerste enkelpartij tegen Mark Philippoussis. Lleyton Hewitt trok de stand met de winst op Robin Soderling gelijk. Philippoussis moet de Australiërs zondag in de partij tegen Soderling in de race houden. Als hij wint, wordt het duel in de laatste wedstrijd tussen Hewitt en Enqvist beslist.

Connecticut

In Connecticut hebben de Verenigde Staten nog één zege nodig voor een plek in de volgende ronde. Andy Roddick haalde tegen de Oostenrijker Stefan Koubek het tweede Amerikaanse punt binnen. Robby Ginepri won eerder van Jurgen Melzer.

Snelste service Roddick

Andy Roddick heeft in de Daviscupontmoeting tussen de Verenigde Staten en Oostenrijk de snelste service ooit geproduceerd. In zijn wedstrijd tegen Stefan Koubek kwam de Amerikaanse tennisser tot een opslag van 241 kilometer per uur. Roddick had het record met een snelheid van 239 kilometer per uur al samen met de Brit Greg Rusedski in handen.